Equilibre: coachen met paardenkracht

Equilibre is een vorm van ervaringsricht leren, waarbij paard en coach nauw samenwerken in de begeleiding. Je krijgt opdrachten om uit te voeren met een van onze IJslandse paarden en ervaart daarbij direct de feedback van het dier waar je mee werkt. Paarden zijn namelijk zeer sensitief en reageren feilloos op je lichaamstaal, je emotie en op wat je (onbewust) uitstraalt.

  • Ben je helder en consistent, of  twijfel je innerlijk?
  • Ben je koersvast of heb je nog reserves?
  • Wil je graag de leiding nemen, maar vind je het ook een beetje eng?
  • Ben je duidelijk en congruent of geef je (onbewust) dubbele signalen af?

Dat alles wordt in de “paardenbak” al snel duidelijk! Voor een paard is de interactie met de omgeving namelijk van levensbelang. Slechts het hier en nu telt; en  hoe ze dat ervaren, laten ze direct blijken! Paarden geven direct volstrekt eerlijk, onbevangen en consequent feedback op wat zij ervaren. Door die directe en ongecensureerde reactie op je gedrag, ervaar je hoe je communiceert en samenwerkt. Die oprechte confrontatie met een paard kan een geweldige eye-opener zijn, soms confronterend, maar uitermate effectief.
Wij observeren, geven feedback en helpen je  de vertaalslag te maken naar je dagelijks functioneren en je ontwikkelvraag. We  ondersteunen je in het scherp krijgen van jouw doel, je kracht en (nieuw) perspectief, zodat je weet waar jij je op gaat richten!

Equilibre: individueel, in groepen en voor teams
Op individueel  niveau helpt het werken met paarden vooral bij het snel en op een heel andere wijze ervaren en bewust worden van je eigen thema’s, ook al denk je ze te kennen. Ook onbewuste thema’s komen regelmatig aan de oppervlakte. Dat biedt ruimte om ernaar te kijken, ermee verder te gaan en je kracht te (her)ontdekken.

Leren  op individueel niveau, gaat vaak sneller in groepsverband. Deelnemers leren namelijk van eigen én andermans ervaring, door elkaar te observeren, feedback te geven en parallellen te trekken met de eigen (werk)praktijk.

In (functionele)teams snijdt het mes aan 2 kanten; enerzijds werkt het door in  het persoonlijke bewustzijn van de individuele teamleden, anderzijds verheldert het de onderlinge interactie binnen het team en worden onderlinge relaties versterkt.

 

 

 

Copyright 2021 omgaanmetgedoe.nl | Website door: IZI Services webdesign